sreda, 25. marec 2015

LibreOffice temeljni kamen prve univerzalne rešitve za produktivnost na svetu

Berlin, 18, marec 2015 - LibreOffice, najboljši prosti pisarniški paket vseh časov, bo temeljni kamen prve univerzalne rešitve za osebno produktivnost na svetu: LibreOffice Online, skupen razvojni podvig podjetij IceWarp in Collabora. LibreOffice je že na voljo za vse namizne operacijske sisteme in je trenutno v razvoju še za Android. Poleg tega je na voljo na navideznih platformah za sisteme Chrome OS, Firefox OS in iOS.

»LibreOffice je nastal s ciljem, da bi ob vsej dediščini OpenOffice.org izgradili trden ekosistem, zmožen privabljati tiste investicije, ki so ključne za nadaljnji razvoj prostega programja,« pravi Eliane Domingos de Sousa, direktorica The Document Foundation. »Zahvaljujoč naraščajočemu številu podjetij, ki investirajo v razvoj LibreOffice, smo na dobri poti, da ga naredimo dostopnega na vseh platformah. Hvaležni smo podjetju IceWarp za zagotavljanje virov za nadaljnji razvoj LibreOffice Online.«

Razvoj LibreOffice Online se je pričel že leta 2011, ko je bil na voljo preizkus koncepta za čelni del odjemalca, zasnovan na tehnologiji HTML5. Ta preizkus koncepta se bo razvil v najsodobnejšo aplikacijo v oblaku, ki bo prosta alternativa lastniškim rešitvam, kot sta Google Docs in Office 365, ter prva, ki domorodno podpira standardizirani zapis dokumentov Open Document (ODF).

»Prekrasno je omožiti vizijo in investicijo podjetja IceWarp z našo strastjo in znanjem pri razvoju LibreOffice. Vedno je užitek razvijati kaj, kar kot podjetje potrebujemo tudi sami,« pravi Michael Meeks, podpredsednik podjetja Collabora Productivity, ki je razvil preizkus koncepta leta 2011 in bo nadziral razvoj LibreOffice Online.

Kdaj bo LibreOffice Online na voljo, bo objavljeno kasneje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar