četrtek, 1. november 2012

TDF objavlja izid LibreOffice 3.6.3

Berlin, 1. november 2012 – The Document Foundation (TDF) objavlja izid LibreOffice 3.6.3 za Windows, MacOS in Linux. Nova izdaja je še en korak naprej k vsesplošnemu dvigu kakovosti in stabilnosti za vse vrste uporabe, od osebnih namizij do podjetij in organizacij vseh velikosti.

LibreOffice je hitro postal de facto standard za migracije na brezplačne pisarniške pakete, zahvaljujoč hitro naraščajočemu naboru funkcionalnosti in izboljšani medopravilnosti z lastniškimi programi. Ključno za vsestranski napredek je vse številčnejša skupina razvijalcev, ki je od zagona projekta narasla že na 550, tako da je LibreOffice eden od najhitreje rastočih odprto-kodnih programskih projektov desetletja.

Upravi mesta München in francoski vladi, ki migrirajo z OpenOffice.org na LibreOffice, sledijo nekatere province v Italiji, vključno z največjo po številu prebivalcev. Poleg tega številna zasebna podjetja prehajajo na LO, kot npr. največji izdelovalec in prodajalec pohištva v Romuniji, s 1.000 namizji s sistemi Windows in GNU/Linux.

Skupnost razvijalcev LibreOffice se bo zbrala v Münchnu na drugem srečanju LiMux HackFest (http://wiki.documentfoundation.org/Hackfest/Munich2012) med 23. in 25. novembrom. Kot ponavadi bo tam veliko kode, pa tudi piva in testenin, v pravem duhu projekta prostega programja.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo fundacije The Document Foundation in njene napore pri razvoju in zagovarjanju projekta z donacijo – na voljo je več možnosti, vključno s PayPal in kreditnimi karticami – na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/.

LibreOffice 3.6.3 je na voljo za takojšen prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/. Razširitve za LibreOffice so na voljo na naslednji povezavi: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Zapisniki sprememb se nahajajo na http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-3-release-3.6.3.1.log (popravljeno v 3.6.3.1) in http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-3-release-3.6.3.2.log (popravljeno v 3.6.3.2).

Ni komentarjev:

Objavite komentar