torek, 11. december 2012

Šestdnevni maraton preizkušanja na pomoč pri pripravi nove različice LibreOffice 4.0

Berlin, 7. december 2012 – The Document Foundation objavlja Maraton preskušanja LibreOffice 4.0. V šestih dneh, od 14. do 19. decembra, bodo uporabniki in podporniki s celega sveta preizkušali prvo različico beta prihajajoče izdaje LibreOffice 4.0.

Končna različica LibreOffice 4.0 bo izšla februarja 2013. Z zgodnjo izvedbo maratona bodo razvijalci lahko odpravili številne hrošče pred objavo kandidatov za izdajo in končne različice.

Skupnost LibreOffice je že prej izvedla številne dogodke z iskanjem hroščev, pri katerih je sodelovalo veliko ljudi, pa tudi število najdenih napak in opravljenih preizkusov ni bilo majhno. Tako so prispevali k vsesplošni kakovosti izdelka.

Tudi udeležencem je bilo to všeč. S prispevanjem pomoči pri zagotavljanju kakovosti so se veliko naučili o uporabnih funkcijah LibreOffice in trikih, kako uporabljati pisarniški paket.

Sodelovanje je enostavno in zabavno. Ker dogodek poteka cel teden, lahko vsakdo izbere čas, ki mu najbolj ustreza.

Ker je prva beta izdaja za slovenske uporabnike razmeroma neuporabna, saj obstoječi prevodi niso bili v celoti vključeni v izdajo, tistim, ki bi radi preverjali kakovost slovenskih prevodov, priporočamo, da počakajo na drugo beta-izdajo. Hvala za razumevanje.

Podrobnosti o maratonu najdete na angleškem wikiju The Document Foundation: http://wiki.documentfoundation.org/QA/Test_Marathon_LibreOffice_4.0. Na voljo je tudi pregled novosti v LibreOffice 4.0 in izboljšanih funkcionalnosti: http://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.0/sl.
Sodelujoči potrebujejo računalnik s sistemom Windows, Mac OS X ali Linux ter poskusno različico LibreOffice 4.0 (ki je na voljo na http://sl.libreoffice.org/predizdaje); tudi navdušenje lahko pride prav.

Javljanje hroščev bo povsem enostavno, saj bodo pri tem pomagali izkušeni ljudje, ki bodo v teh dneh na voljo za pomoč z nasveti na dopisnem seznamu zagotavljanja kakovosti (libreoffice-qa@freedesktop.org) and on the IRC channel (irc://chat.freenode.net/libreoffice-qa).

Ni komentarjev:

Objavite komentar