četrtek, 06. november 2014

TDF objavlja program certifikacije strokovnjakov za migracije in usposabljanje

Berlin, 5. november 2014 – TDF (The Document Foundation) objavlja program »Certification for LibreOffice Migrations and LibreOffice Training Professionals« (Certifikacija strokovnjakov za migracije na LibreOffice in usposabljanje za delo z LibreOffice), ki je odprto za člane TDF do aprila 2015, po tem datumu pa za vse zagovornike prostega programja. Podrobnosti si lahko preberete na  http://www.documentfoundation.org/certification.

»Certifikacija LibreOffice je absolutna premiera za projekt te skupnosti, razvili smo ga iz prilagajanja najboljših obstoječih praks na realnost ekosistema TDF,« pravi Italo Vignoli, Predsednik Odbora za certifikacijo TDF. »Prepoznati želimo veščine zagovornikov prostega programja, ki zmorejo ponuditi storitve dodane vrednosti velikim organizacijam, ki nameščajo LibreOffice. Po opravljeni certifikaciji bodo prepoznani kot strokovnjaki in ambasadorji LibreOffice.«

Odbor za certifikacijo je prav tako imenoval več certificiranih strokovnjakov za migracije in usposabljanje, ki bodo pomagali upravnemu odboru pri ocenjevanju drugih članov TDF, ki se bodo prijavili za certifikacijo na enem od teh področij.

Certificirani strokovnjaki za migracije in usposabljanje so: Lothar Becker (.riess), Eliane Domingos de Sousa (EDX Informatica), Sophie Gautier (neodvisna), Olivier Hallot (EDX Informatica), Thomas Krumbein (neodvisni), Leif Lodahl (Magenta), Marina Latini (Studio Storti), Cor Nouws (Nou&Off), Gustavo Buzzatti Pacheco (neodvisni), Stefano Paggetti (Regione Umbria), Jacqueline Rahemipour (neodvisna), Charles H. Schulz (neodvisni) in Italo Vignoli (neodvisni). Teh 13 certificiranih strokovnjakov se pridružuje 42 certificiranim razvijalcem od oktobra 2010.

Certificirani strokovnjaki lahko pomagajo korporativnim prehodom na LibreOffice tako, da ponujajo naslednje storitve:
  • svetovanje pri migraciji: ocena izvedljivosti migracije, upravljanje projekta, strategija migracije, komuniciranje in druge z migracijo povezane storitve;
  • usposabljanje: ustvarjanje tečajev in podajanje znanja za učitelje in končne uporabnike ter evaluacija učinkovitosti usposabljanj;
  • strokovna podpora 3. ravni: razvoj funkcionalnosti in odpravljanje hroščev pri reševanju težav rabe in medopravilnosti.
Sezname certificiranih strokovnjakov si lahko ogledate na spletišču certifikacije (v angl.): http://www.documentfoundation.org/certification.

O organizaciji The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation je neodvisna, samoupravna, meritokratska organizacija, ki temelji na etosu prostega programja in je vzpostavljena v Nemčiji kot neprofitna entiteta. TDF se osredotoča na razvoj LibreOffice – najboljšega prostega pisarniškega paketa vseh časov – ki ga je svetovna skupnost sprejela kot legitimnega dediča OpenOffice.org, in kot takega ga za namizno produktivnost prevzema vedno večje število javnih uprav, korporacij ter majhnih in srednje velikih podjetij.

TDF je odprta za vse posameznike in organizacije, ki se strinjajo z njenimi temeljnimi vrednotami in ki so pripravljeni prispevati k njenemu delovanju. Konec oktobra 2014 je TDF povezovala več kot sto dvesto članov in več kot tri tisoč prostovoljcev in avtorjev prispevkov z vsega sveta.

Izvirnik te objave v angleškem jeziku: uradni blog TDF.

Ni komentarjev:

Objavite komentar