četrtek, 7. maj 2020

Prvi lov na hrošče v LibreOffice 7.0 – pridružite se!


LibreOffice 7.0 razvija skupnost strokovnjakov in prostovoljcev iz celega sveta, izšel pa bo v začetku avgusta 2020 – tukaj si oglejte slovenske opombe ob izdaji, ki opisujejo novosti. Seveda nas čaka še veliko razvoja, tako da bo v prihajajočih mesecih na to stran dodanih še več novosti!

Da bi našli, popisali in razreševali hrošče, organizira ekipa zagotavljanja kakovosti preizkuse na prvem lovu na hrošče za izdajo LibreOffice 7.0 v ponedeljek, 11. maja 2020. Preizkušali bomo praktično v celoti poslovenjene prve alfa-gradnje, ki bodo na voljo na strežniku predizdaj za sisteme Linux (DEB in RPM), macOS ter Windows, poganjate pa jih lahko vzporedno z produkcijsko različico – tako lahko preizkušate brez vplivanja na obstoječo stabilno namestitev.

Mentorji bodo na voljo od 08:00 do 20:00 (po našem času) za vprašanja ali pomoč na kanalu IRC: #libreoffice-qa (povezava prek spletnega klepeta) in kanala QA na Telegramu. Seveda lahko hrošče lovite tudi druge dni, saj bodo gradnje te izdaje beta (LibreOffice 7.0.0 Alpha1) na voljo do konca maja 2020, ko bo izšla beta-različica za izdajo LibreOffice 7.0. Oglejte si rokovnik izdaje (v angl.).

Tekom dneva bo potekala posebna seja, na kateri bomo preizkušali delo na integraciji grafičnega pogona SKIA med 15:00 in 17:00 (po našem času).

Vse podrobnosti o prvem lovu na hrošče so na voljo na wikiju (v angl.). LibreOffice je projekt skupnosti prostovoljcev, zato nam ga pomagajte preizkušati. Veselimo se že – in cenimo vašo pomoč!

Ni komentarjev:

Objavite komentar