sreda, 30. januar 2013

TDF objavlja izid LibreOffice 3.6.5


Prostovoljci bodo predstavili napredek v razvoju kode na FOSDEM

Berlin, 30. januar 2013 The Document Foundation (TDF) objavlja izid LibreOffice 3.6.5 za sisteme Windows, MacOS in Linux, ki bo zadnja izdaja iz družine izdaj 3.6 pred objavo LibreOffice 4.0, naslednje osrednje izdaje. Nova izdaja predstavlja še en korak naprej k izboljšavi vsesplošne kakovosti in stabilnosti LibreOffice in podpira postopek migracije na povsem prosto programje.

LibreOffice 3.6.5 prihaja nekaj dni pred srečanjem FOSDEM 2013 (Bruselj, Belgija, 2. - 3. februar), kjer se bo zbrala skupnost razvijalcev TDF že tretjič od rojstva tega projekta. LibreOffice bo imela stojnico v stavbi K in razvijalsko sobo (DevRoom) – z več nastopi o pisanju izvorne kode – v zgradbi H (https://fosdem.org/2013/schedule/track/libreoffice/) v nedeljo, 3. februarja od 9:30 naprej (soba H.2213).

Ob tem bo Michael Meeks v nedeljo ob 15h spregovoril o “LibreOffice: čiščenje in refaktoriranje obsežne temeljne kode (ali zakaj bi bilo ponovno kodiranje še slabša rešitev)” (https://fosdem.org/2013/schedule/event/challenges_libreoffice/) v sobi Janson.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprete The Document Foundation z donacijo. Na voljo je stran za doniranje – z več možnostmi, ki vključujejo PayPal in kreditne kartice – na naslovu http://sl.libreoffice.org/sodelujte/donirajte, s čimer lahko podprete infrastrukturo.

LibreOffice 3.6.5 je že na voljo za prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenesi/. Razširitve za LibreOffice so na voljo z naslednje povezave: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Dnevnik sprememb je na voljo na https://wiki.documentfoundation.org/Releases/3.6.5/RC2 (popravljeno v 3.6.5).

Ni komentarjev:

Objavite komentar