sobota, 2. februar 2013

Izšel je tretji kandidat za izdajo 4.0.0

The Document Foundation z zadovoljstvom objavlja izid tretjega kandidata za prihajajočo izdajo LibreOffice 4.0, ki je tudi v celoti poslovenjen. To bo naša peta glavna veja izdaj v manj kot dveh letih, polna številnih zanimivih novosti. Ne pozabite, da LibreOffice 4.0.0 RC3 še ni primeren za rabo v produkcijskem okolju, v te namene priporočamo uporabo LibreOffice 3.6.5, ki je izšel pred dnevoma.

Če ne bomo odkrili nobene resne napake, zaradi katere ta izdaja ne bi bila uporabna, je tretji kandidat za izdajo postal tudi končna različica - naš načrt izdaj (v angl.) vsebuje vse podrobnosti.

Opozorilo za uporabnike sistema Windows: ta kandidat za izdajo bo odstranil vašo trenutno stabilno izdajo in jo zamenjal. Če tega ne želite, želite pa vseeno izdajo preizkusiti, sledite navodilom za vzporedno namestitev (v angl.).

Izdaja je na voljo za platforme Windows, Linux in Mac OS X z naše strani za prenose predizdaj.

Če naletite na hrošča, ga ne pozabite vnesti v sistem FreeDesktop Bugzilla (v angl.).

Dober način za oceno kakovosti izdaje je izvedba določenih ročnih preizkusov; naša wiki-stran TCM vsebuje več podrobnosti (v angl.) ali pa prevzemite našo ročno preizkusno zbirko podatkov za neposreden začetek z delom.

Projektu se lahko pridružite tudi na druge načine - prispevate lahko kodo, prevajate LibreOffice in dokumentacijo v naš jezik ali finančno pomagate pri podpori naših dejavnosti.

Seznam znanih napak v 4.0.0 RC3 je na voljo na našem wikiju (v angl.).

Naj znova zaključimo z veliko zahvalo vsem, ki ste prispevali projektu LibreOffice - ta izdaja ne bi bila možna brez vaše pomoči!

Upravni odbor The Document Foundation
Enhanced by Zemanta

Ni komentarjev:

Objavite komentar