sreda, 6. marec 2013

TDF objavlja izid LibreOffice 4.0.1

Daljinec Impress za Android zdaj deluje z vsemi platformami

Berlin, 7. marec 2013 – The Document Foundation (TDF) objavlja izid LibreOffice 4.0.1 za Windows, MacOS in Linux, prvo izdajo po uspešni splavitvi LibreOffice 4.0 v začetku februarja, s katero se je število enkratnih naslovov IP na dnevni ravni prenosov posodobitev pisarniškega paketa premaknilo prek meje 100.000 (pred letom dni jih je bilo 25.000 na dan).

Daljinec LibreOffice Impress je odslej na voljo za vse platforme – Linux, MacOS and Windows – iz Trgovine Google Play (navodila so na voljo na wikiju).

Nova izdaja je še korak dlje v izboljševanju vsesplošne kakovosti in stabilnosti LibreOffice 4.0. Za uporabo v poslovnih okoljih pa The Document Foundation zaenkrat še vedno predlaga bolj preverjeno in stabilno izdajo LibreOffice 3.6.5.

Ekipa dokumentacije je prav tako izdala vodnik »Prvi koraki z LibreOffice 4.0« (angl. »Getting Started with LibreOffice 4.0«), ki je na voljo v obliki PDF in ODF s spletišča, pa tudi v natisnjeni obliki na Lulu.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo The Document Foundation z doniranjem. Na voljo je posebna stran za donacije slednja med možnostmi vključuje nakazila prek sistema PayPal in s kreditnimi karticamina naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/, s čimer lahko podprete infrastrukturo projekta.

LibreOffice 4.0.1 je na voljo za takojšen prenos. Razširitve za LibreOffice so na voljo na spletišču razširitev.

Zapisniki sprememb so v angleškem jeziku na voljo na naslovih https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.1/RC1 (popravljeno v 4.0.1.1) in https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.1/RC2 (popravljeno v 4.0.1.2).


O fundaciji The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation je odprta, neodvisna, samoupravna, meritokratska organizacija, ki gradi na desetletju posvečenega dela skupnosti OpenOffice.org. TDF je nastala v veri, da kultura, ki jo prinaša neodvisna fundacija, iz korporacijskih in prostovoljnih avtorjev iztisne najboljše in da bo izdelala najboljši prosti pisarniški paket. TDF je odprta za vse posameznike, ki se strinjajo z njenimi temeljnimi vrednotami in ki so pripravljeni prispevati k njenemu delovanju, in toplo sprejema sodelovanje podjetij, npr. s sponzoriranjem posameznikov, ki delujejo enakovredno ob boku z drugimi avtorji prispevkov. Od 30. novembra 2012 ima TDF več kot 150 članov in več kot 2.000 prostovoljcev in avtorjev prispevkov s celega sveta.


Stiki za medije

Florian Effenberger (München, Nemčija, UTC+1)
Mob.: +49 151 14424108 - E-naslov: floeff@documentfoundation.org
Skype: floeff

Charles H. Schulz (Pariz, Francija, UTC+1) Mob.: +33 6 98655424 - E-naslov: charles.schulz@documentfoundation.org

Eliane Domingos de Sousa (Rio de Janeiro, Brazilija, UTC-3)
Mob.: +55 21 25092404 - E-naslov: elianedomingos@documentfoundation.org
Skype: elianedomingos



Italo Vignoli (Milano, Italija, UTC+1)
Mob.: +39 348 5653829 - E-naslov: italo.vignoli@documentfoundation.org - Skype: italovignoli - GTalk: italo.vignoli@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar