ponedeljek, 24. februar 2014

LibreOffice 4.2.1 – izboljšana izkušnja za zgodnje uporabnike

Berlin, 10. februar 2014 – TDF (The Document Foundation) objavlja izid LibreOffice 4.2.1, tri tedne po izidu LibreOffice 4.2. Prva naslednja izdaja – gre za krajši cikel izdaj od pričakovanega – razrešuje več kot sto težav, ki jih je prineslo neobičajno obsežno prestrukturiranje kode v družini izdaj LibreOffice 4.2. Zapisnik sprememb je v angleškem jeziku na voljo na naslednjem naslovu: https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.1/RC1.

»LibreOffice 4.2 je bila izjemno ambiciozna izdaja, kar se tiče prestrukturiranja kode. Zategadelj smo načrtovali obsežen cikel zagotavljanja kakovosti, zasnovan na samodejnih preizkusih, ki so jim decembra in januarja sledili sprinti zagotavljanja kakovosti, vendar vseh težav nismo uspeli poloviti,« pravi Thorsten Behrens, predsednik The Document Foundation. »Glede na odziv zgodnjih uporabnikov so razvijalci in strokovnjaki za zagotavljanje kakovosti takoj priskočili na pomoč in razrešili najbolj urgentne težave v manj kot treh tednih, s čimer so pokazali pomen naše široke skupnosti.«

LibreOffice 4.2.1 in LibreOffice 4.1.5 bosta na odru na CeBIT-u v Hannovru od 10. do 14. marca (dvorana 6, razstavni prostor H14). Poleg tega bosta Florian Effenberger in Italo Vignoli govorila o LibreOffice na konferenci Open Source Conference.

LibreOffice 4.2.1 je na voljo za prenos z naslednje povezave: http://www.libreoffice.org/download/.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo organizacijo The Document Foundation pri nadaljnjem razvoju LibreOffice z donacijo na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/ Zbrana sredstva bodo uporabljena za razvoj infrastrukture projekta ter podporo trženjskim dejavnostim, s katerimi se bo krepilo zavedanje o projektu tako na globalni kot lokalni ravni.

Povezava na izvirni zapis na blogu The Document Foundation (v angl.): http://wp.me/p1byPE-u8.
Enhanced by Zemanta

Ni komentarjev:

Objavite komentar