torek, 17. junij 2014

LibreOffice z vašo pomočjo do najboljše izdaje vseh časov

Berlin, 17. junij 2014 – TDF (The Document Foundation) objavlja drugi lov na hrošče za LibreOffice 4.3, ki bo potekal od 20. do 22. junija. Skupnost razvijalcev je že opravila veliko skupinsko delo, da bi bil pisarniški paket LibreOffice 4.3 najboljši doslej, in sicer s pomočjo avtomatiziranih stresnih testov in strukturiranih preizkusov prostovoljcev projekta zagotavljanja kakovosti.

Poslovni in domači uporabniki LibreOffice lahko zdaj prispevajo h kakovosti najboljšega prostega pisarniškega paketa vseh časov, da s preizkušanjem kandidata za izdajo identificirajo težave v njihovem priljubljenem scenariju uporabe.

Sodelovati je enostavno. Podrobnosti o lovu na hrošče najdete v angleškem jeziku na wikiju TDF (https://wiki.documentfoundation.org/BugHunting_Session_4.3.0_RC1). Seznam novosti v LibreOffice 4.3, ki jih je potrebno preizkusiti, če delujejo pričakovano, je že v slovenskem prevodu tudi na wikiju: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.3/sl.

Če želite sodelovati, potrebujete osebni računalnik s sistemom Windows, MacOS ali Linux, ter prvega kandidata za izdajo LibreOffice 4.3 (RC1), ki je na voljo na http://www.libreoffice.org/pre-releases. Poprejšnje izkušnje na področju zagotavljanja kakovosti niso potrebne.

Tudi popisovanje hroščev je enostavno, zahvaljujoč pomoči izkušenih prostovoljcev, ki bodo za informacije (v angl. jeziku) na voljo na dopisnem seznamu projekta zagotavljanja kakovosti (libreoffice-qa@lists.freedesktop.org) in na kanalu IRC (irc://irc.freenode.net/#libreoffice-qa). Vedno pa se lahko za pomoč obrnete tudi na slovenski dopisni seznam (users@sl.libreoffice.org).

Ni komentarjev:

Objavite komentar