četrtek, 24. april 2014

Pripravite se na lov na hrošče v LibreOffice 4.3

TDF (The Document Foundation) objavlja termin prvega lova na hrošče za LibreOffice 4.3, ki se bo začel z izdajo prve beta različice nove glavne izdaje v tednu od 23. do 25. maja 2014 (21. teden).

Sodelovanje bo enostavno. Podrobnosti o lovu na hrošče najdete na wikiju TDF (https://wiki.documentfoundation.org/BugHunting_Session_4.3.0v angl. jeziku), kjer nastaja tudi seznam novosti v LibreOffice 4.3, za katere lahko preverite obstoj hroščev in regresij (https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.3/sl).

Če želite sodelovati, potrebujete računalnik s sistemom Windows, MacOS ali Linux, ter LibreOffice 4.3 Beta 1 (ki bo na voljo na naslovu http://www.libreoffice.org/pre-releases), ter seveda veliko vneme.

Vnos hroščev v sistem bo izjemno enostaven, tudi zaradi pomoči izkušenih prostovoljcev, ki bodo na voljo na dopisnem seznamu zagotavljanja kakovosti (libreoffice-qa@lists.freedesktop.org) in kanalu IRC (irc://irc.freenode.net/#libreoffice-qa).


Drugi lov na hrošče za LibreOffice 4.3 bomo organizirali - po enakem vzorcu - takoj po izdaji prvega kandidata za izdajo LibreOffice 4.3 RC1, sredi junija.


Povezava na blog TDF, kjer je izvorna objava v angl. jeziku: http://wp.me/p1byPE-uy.

Ni komentarjev:

Objavite komentar