petek, 17. april 2015

Prvi lov na hrošče za LibreOffice 5.0

Berlin, 17. april 2015 – Zaslužni za LibreOffice se pripravljajo na naslednjo osrednjo izdajo, načrtovano za konec julija, z lovom na hrošče, ki se osredotoča na nove funkcionalnosti in popravke hroščev in regresij. Lov bo trajal polne tri dni, od 22. do 24. maja 2015, na njem pa bomo preverjali prvo beta različico LibreOffice 5.0.

V tem času bodo od 10:00 do 24:00 po našem času na voljo mentorji, ki bodo pomagali manj izkušenim prostovoljcem pri triaži hroščev, na kanalu IRC za jamstvo kakovosti in prek e-pošte na dopisnem seznamu ekipe za jamstvo kakovosti.


Tisti, ki se nam v času lova na hrošče ne morete pridružiti, ste vedno dobrodošli pri lovljenju hroščev in regresij, ko utegnete. Še en lov na hrošče načrtujemo junija, ko bomo preizkušali prvega kandidata za izdajo LibreOffice 5.0 (RC1).


Gradnje prve bete LibreOffice 5.0 bodo na voljo do začetka junija na naslednji povezavi: http://dev-builds.libreoffice.org/pre-releases/.


Dodatne informacije (v angl.) so na voljo na povezavi: https://wiki.documentfoundation.org/BugHunting_Session_5.0.0.0.


Odločitev za spremembo poimenovanja oz. številčenja naslednje osrednje izdaje s LibreOffice 4.5 na LibreOffice 5.0 temelji na naslednjih razlogih:


  1. Naslednja osrednja izdaja LibreOffice bo prva, ki bo na voljo v 64-bitni različici za 64-bitne sisteme Windows ter – še v času življenjskega cikla družine izdaj 5.0 – na mobilnih napravah in v oblaku;
  2. Naslednja osrednja izdaja LibreOffice bo integrirala še en pomemben skupek izboljšav uporabnosti in videza, s čimer se zaključuje dejavnost, ki se je začela z izdajo LibreOffice 4.4;
  3. Razlika v številčenju izdaj bo poenostavila komuniciranje o razkoraku v funkcionalnosti glede na prejšnjo generacijo izdaj in posledično prepričala vedno večje število uporabnikov, da presedejo na LibreOffice;
  4. Nenazadnje, v letu 2015 praznujemo 5. rojstni dan The Document Foundation in pisarniškega paketa LibreOffice.

1 komentar: