četrtek, 28. maj 2015

TDF objavlja izid Pregledovalnika LibreOffice za Android

Berlin, 28. ma2015 – LibreOffice, najboljši prosti pisarniški paket na namizju, je odslej na voljo za Android kot domorodna aplikacija za ogledovanje dokumentov ODFNamestite jo lahko iz trgovine Google Play: http://tdf.io/androidviewerNeposreden prenos paketa APK in prenos iz drugih trgovin aplikacij bo omogočen z naslova http://www.libreoffice.org/download/android-viewer.

Pregledovalnik LibreOffice ponuja tudi osnovne zmožnosti urejanja, kot je spreminjanje besed v obstoječih odstavkih in spreminjanje sloga pisave, kot je krepko ali ležeče.

Urejanje je še vedno poskusna funkcionalnost, ki jo je potrebno ločeno omogočiti v nastavitvah in ni dovolj stabilna za kritična opravila. V prihodnje bo razširjena in izpopolnjena do polno opravilnega urejevalnika. Razvoj funkcionalnosti urejanja je potekal zahvaljujoč donacijam, ki jih je prejela The Document Foundation.


Zelo dobrodošli so odzivi in poročila o hroščihki razvijalcem pomagajo dvigniti kakovost aplikacije na njeni poti do polno opravilnega urejevalnikaUporabnike vabimo, da poročate o težavah, pri tem pa uporabite sledilnik hroščev in da pripnete datoteke, ki so sprožile težave, na naslovu https://bugs.documentfoundation.org.


Pregledovalnik LibreOffice uporablja isto kodo kot LibreOffice za Windows, OS X in Linux. To, združeno z novim pročeljem, zasnovanim na Firefoxu za Android, bere dokumente na podoben način kot LibreOffice na namizju.


Pregledovalnik LibreOffice sta razvili podjetji Collabora in Igalia ob podpori podjetja Smoose ter s prispevki študentov Google Summer of Code, skupaj s The Document Foundation in skupnostjo LibreOffice. Podjetje SUSE je zagotovilo temelje za podporo več platformam, Mozilla Corporation pa več osrednjih komponent.



Ni komentarjev:

Objavite komentar