sreda, 10. junij 2015

Drugi lov na hrošče v LibreOffice 5.0

Berlin, 9. junij 2015 – Skupnost LibreOffice se dodobra trudi z naslednjo osrednjo izdajo, načrtovana je konec julija oz. V začetku avgusta, z drugim lovom na hrošče, ki se osredotoča na novosti, vključno z združljivostjo s sistemi Windows 10 ter popravke hroščev in regresij. Lov bo trajal polne tri dni, od 19. do 22. junija 2015, in z njim bomo preverjali prvega kandidata za izdajo LibreOffice 5.0.

V tem času bodo na voljo mentorji od 10h do polnoči, ki bodo pomagali manj izkušenim prostovoljcem pri triaži hroščev. Dosegljivi bodo na kanalu IRC za zagotavljanje kakovosti (QA) ter prek e-pošte na dopisnem seznamu zagotavljanj kakovosti (QA).


Tisti, ki se nam ne morete pridružiti med lovom na hrošče, ste še vedno dobrodošli, da lovite hrošče in regresije, ko utegnete.


Gradnje LibreOffice 5.0.0 RC1 bodo na voljo do začetka julija na tej povezavi: http://dev-builds.libreoffice.org/pre-releases/Podrobnosti o lovu na hrošče si preberite na tem mestu (v ang.): https://wiki.documentfoundation.org/BugHunting_Session_5.0.O_RC1.


Preliminarne poslovenjene opombe ob izdaji LibreOffice 5.0.0 so že na voljo na wikiju na naslednji povezavi: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.0/sl.

Ni komentarjev:

Objavite komentar