torek, 22. november 2016

Drugi lov na hrošče v LibreOffice 5.3

https://i0.wp.com/blog.documentfoundation.org/wp-content/uploads/2015/11/noun_83830_cc.png?ssl=1LibreOffice 5.3 bo izšel konec januarja 2017 z obilico novosti, ki so povzete na strani opomb ob izdaji: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.3/sl.

Z namenom iskanja, popisovanja in odpravljanja hroščev organizira ekipa zagotavljanja kakovosti drugi lov na hrošče v petek, 25. novembra 2016. Preizkušali bomo beta različico paketa LibreOffice 5.3, ki bo na voljo na strežniku predizdaj (http://dev-builds.libreoffice.org/pre-releases/) nekaj dni pred dogodkom. Gradnje bodo na voljo za sisteme Linux (DEB in RPM), MacOS in Windows, namestite pa jih lahko vzporedno ob uradne izdaje.

Mentorji bodo na voljo 25. novembra 2016 od 8AM UTC do 10PM UTC. Seveda boste hrošče lahko lovili tudi druge dni, saj bodo gradnje te izdaje beta (LibreOffice 5.3.0 Beta1) na voljo vse do sredine decembra.

Čez dan bosta na voljo dve ciljani seansi: prva se bo usmerila na lovljenje hroščev po glavnih modulih LibreOffice in bo potekala med 3PM UTC in 5PM UTC, druga pa na nabor vrhnjih 7 funkcionalnosti med 5PM UTC in 7PM UTC. Podrobnosti o drugem lovu na hrošče so na voljo na posebni strani wiki: https://wiki.documentfoundation.org/QA/BugHuntingSession/5.3.0Beta1.

Na ciljanih seansah bomo usmerjali vse napore v lovljenje in reproduciranje hroščev, da bi jih potrdili in jih zabeležili na bolj izčrpen način. Bolj ko je poročilo o hrošču izčrpno, enostavneje je za razvijalce, da odpravijo hrošče pravočasno do končne izdaje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar