petek, 01. september 2017

TDF objavlja izid LibreOffice 5.4.1 in LibreOffice 5.3.6

 Berlin, 31. avgust 2017 – TDF (The Document Foundation) objavlja izid LibreOffice 5.4.1, druge iz nove družine izdaj LibreOffice 5.4, objavljene v začetku avgusta, in LibreOffice 5.3.6, sedme iz zrele družine izdaj LibreOffice 5.3, ki je prvič izšla januarja 2017.

LibreOffice 5.4.1 je na skrajnem robu glede funkcionalnosti in je kot tak namenjen tehnološkim navdušencem, zgodnjim preizkuševalcem in zahtevnejšim uporabnikom, medtem ko je 5.3.6 namenjena konzervativnim uporabnikom ter poslovnim okoljem.

TDF predlaga namestitev LibreOffice 5.3.6 ali migracijo na LibreOffice v poslovnih okoljih ob podpori certificiranih strokovnjakov (posodobljen seznam je na voljo na http://sl.libreoffice.org/po-pomoc/profesionalna-podpora/).

Tudi LibreOffice 5.4.1 vključuje približno 100 popravkov hroščev in regresij ter izboljšav združljivosti z drugimi zapisi dokumentov. Zapisnika s tehničnimi podrobnostmi sprememb najdete na naslednjih naslovih (v angl.): https://wiki.documentfoundation.org/Releases/5.4.1/RC1 (izboljšano v RC1) in https://wiki.documentfoundation.org/Releases/5.4.1/RC2 (izboljšano v RC2).

Tudi LibreOffice 5.3.6 vključuje približno 50 popravkov hroščev in regresij. Zapisnika s tehničnimi podrobnostmi sprememb najdete na naslednjih naslovih (v angl.): https://wiki.documentfoundation.org/Releases/5.3.6/RC1 (izboljšano v RC1).

Prenesite LibreOffice

LibreOffice 5.4.1 in LibreOffice 5.3.6 sta že na voljo za prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprete organizacijo The Document Foundation z donacijo na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/ Z donacijami pomagate TDF vzdrževati svojo infrastrukturo, deliti znanje in organizirati dogodke, kot je konferenca LibreOffice, prihodnja bo oktobra v Rimu (http://conference.libreoffice.org, v angl.).

Več podjetij s predstavniki v Svetovalnem odboru TDF (http://www.documentfoundation.org/governance/advisory-board/, v angl.) ponujajo dolgoročno podprte izdaje LibreOffice z dodano vrednostjo ali svetovalne storitve za migracije in šolanja, ki temeljijo na najboljših priznanih praksah, kot jih povzema The Document Foundation.

Ni komentarjev:

Objavite komentar