četrtek, 15. november 2018

19. novembra napovedujemo: drugi lov na hrošče z LibreOffice 6.2 Beta 1

 Povezava na wiki

Pri razvoju LibreOffice 6.2 sodeluje skupnost razvijalcev s celega sveta in izid načrtujemo v začetku februarja 2019 – oglejte si poslovenjene opombe ob izdaji, kjer so opisane novosti. LibreOffice 6.2 bo vključeval novo (izbirno!) obliko uporabniškega vmesnika, poimenovano Zloženka – tu si lahko ogledate nekaj posnetkov zaslona. Lahko nam pomagate pri preizkušanju in jo naredite super zanesljivo!

Po prvem lovu na hrošče z LibreOffice 6.2, ki se je odvijal 22. oktobra, z veseljem objavljamo drugi lov na hrošče, ki ga bomo izvedli 19. novembra.

Da bi našli, poročali in razreševali hrošče, bomo preizkuse v drugem lovu na hrošče izvajali na prvi beta-izdaji LibreOffice 6.2, ki bo skoraj v celoti poslovenjena na voljo na strežniku predizdaj na dan dogodka. Gradnje bodo na voljo za sisteme Linux (DEB in RPM), macOS ter Windows; vzporedno jih lahko poganjate s produkcijsko izdajo – tako jo lahko preizkušate brez vpliva na vašo obstoječo stabilno namestitev.

Mentorji bodo na voljo 19. novembra 2018 od 08:00 do 22:00 (po našem času) za vprašanja ali pomoč na kanalu IRC: #libreoffice-qa (povezava prek spletnega klepeta) in njenega mosta na Telegramu. Seveda lahko hrošče lovite tudi druge dni, saj bodo gradnje te izdaje beta (LibreOffice 6.2.0 Beta1) na voljo do srede decembra.

Čez dan bosta posvečeni seji, prva o novi integraciji KDE5 med 12:00 in 14:00 ter druga o zloženki v zavihkih, med 16:00 in 18:00, saj ta ni več poskusna funkcionalnost.

Kaj se je zgodilo od prvega lova na hrošče?


Od izdaje LibreOffice 6.2 Alpha 1 smo prejeli 169 poročil o hroščih v Alpha 1 s strani več kot 40 poročevalcev; od teh jih je že 70 razrešenih, in sicer z njihovimi popravki (30), spoznanjem za dvojnike (27) ali kot neveljavne/da niso hrošči (13).

Glede razvoja integracije KDE5 so prejeli 35 poročil o hroščih kot posledico posebne seje v okviru prvega lova na hrošče.

Številne zahvale gredo petim najbolj dejavnim poročevalcem o napakah: Telesto, Vera Blagovešenskaja, Xisco Faulí, Andreas Kainz in Regina Henschel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar