četrtek, 10. april 2014

LibreOffice 4.2.3 je že na voljo

Berlin, 10. april 2014 – TDF (The Document Foundation) objavlja izid LibreOffice 4.2.3, četrte v nizu izdaj LibreOffice 4.2. LibreOffice 4.2.2 »Fresh« (zadnja sveža različica novega niza izdaj) je s funkcijami najbogatejša različica programske opreme in primerna za vse uporabnike, ki bi radi med prvimi preskusili številne inovacije. Za uporabo v poslovnih okoljih in za bolj konzervativne uporabnike organizacija The Document Foundation priporoča uporabo zanesljive različice LibreOffice 4.1.5 »Stable« (zadnja stabilna in preskušena različica).

Tehnične zapisnike sprememb (v angl.) najdete na spodnjih naslovih: https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.3/RC1 (spremenjeno v RC1), https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.3/RC2 (spremenjeno v RC2) in https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.3/RC3 (spremenjeno v RC3).
Poleg tega vsebuje izdana različica LibreOffice 4.2.3 tudi varnostni popravek za hrošča Heartbleed (CVE-2014-0160).

Prenesite LibreOffice

Obe različici – LibreOffice 4.2.2 Fresh in LibreOffice 4.1.5 Stable – sta na voljo za prenos na naslovu http://sl.libreoffice.org/prenosi/. Razširitve in predloge, s katerimi dopolnite in obogatite nameščeni pisarniški paket, so na voljo na naslovu http://extensions.libreoffice.org/.

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo organizacijo The Document Foundation z donacijo na naslovu http://donate.libreoffice.org/sl/ Zbrana sredstva bodo uporabljena za razvoj projekta tako na globalni kot lokalni ravni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar