sobota, 27. december 2014

Ustvarite predlogo in prejmite majico

Berlin, 22. decembra 2014 - TDF (The Document Foundation) objavlja natečaj za predloge dokumentov, ki bodo sestavni del uradne naslednje izdaje LibreOffice, ki je namenjen oblikovalcem, likovnikom in za ustvarjanje nadarjenim uporabnikom.

Rok za oddajo za vključitev v izdajo LibreOffice 4.4 je 4. januar 2015. Predloge, oddane po tem roku, pridejo v poštev za kasnejše osrednje ali dopolnjene izdaje, kot sta LibreOffice 4.5 in LibreOffice 4.4.1.

Predloge bodo presojali člani ekipe oblikovanja LibreOffice in pridržujejo si pravico, da jih bodo pred vključitvijo še dodatno urejali. Avtorji predlog, priloženih LibreOffice 4.4, prejmejo brezplačno majico na stojnici LibreOffice na FOSDEM-u v soboto, 31. januarja, ali v nedeljo, 1. februarja 2015, ali po pošti po končanem FOSDEM-u, omenjeni pa bodo tudi med avtorji prispevkov na strani http://www.libreoffice.org/about-us/credits/. Prav tako bodo imeli priložnost v živo spoznati  razvijalce in ekipo oblikovanja LibreOffice med in po sejmu.

Za presojo o vključitvi v paket morajo predloge ustrezati naslednjim pogojem:
  • so izvirna dela in niso pretvorjene iz obstoječih predlog,
  • izdane so pod licenco/dovoljenjem Creative Commons CC0,
  • temeljijo zgolj na pisavah,ki so priložene LibreOffice (Caladea, Carlito, DejaVu, Gentium, Liberation, Libertine G, Open Sans, PT Serif, Source Code, Source Sans),
  • zasnovane so na slogih LibreOffice in ne na neposrednem oblikovanju posameznih elementov. Slogi naj bodo ustvarjeni v skladu s pričakovano uporabo predloge;
  • vsebujejo kar se da malo besedila (idealno so brez njega), saj za izdajo LibreOffice 4.4 ne bo časa za prevajanje. Zaradi tega naj bodo v angleškem jeziku (en_us).
Če želite sodelovati, prenesite predlogo na wiki TDF ali pa jo pošljite na e-naslov templatecontest@libreoffice.org, da jo dodamo na seznam prispelih. Predloge zbiramo na tem naslovu (v angl.): https://wiki.documentfoundation.org/Design/Whiteboards/Templates_for_LibreOffice_4.4.

Navedite kategorijo in/ali načrtovano uporabo predloge ter dovoljenje, pod katerim je predloga na voljo. Pošljete lahko poljubno število predlog, če le ustrezajo poprej navedenim pogojem.

Podrobnosti o ustvarjanju predlog najdete tukaj (v angl.): https://help.libreoffice.org/Writer/Creating_a_Document_Template in
tukaj (v angl.): http://lodahl.blogspot.ae/2014/12/making-good-and-solid-templates.html.

Kot primer so kategorije predlog: knjige različnih vrst, imeniki/adresarji, vizitke, koledarji, življenjepisi, eseji, stroškovniki, pisma, seznami, zapisniki, poročila različnih vrst, razporedi itn.

Bodite ustvarjalni! Veselimo se, da bomo v paket lahko vključili katero od vaših predlog!

Ni komentarjev:

Objavite komentar