sreda, 21. januar 2015

LibreOffice Viewer (Beta) zdaj na voljo za Android

Berlin, 14. januar 2015 – TDF (The Document Foundation) se veseli izida aplikacije LibreOffice Viewer (Beta) za Android v trgovini Google Play, ki mobilnim uporabnikom omogoča dostop do datotek Open Document Format (ODF) z naprav, kot so pametni telefoni in tablice.
Aplikacija, ki jo je izdalo podjetje Collabora, je na voljo na naslednji povezavi: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.collabora.libreoffice


Prva izdaja aplikacije LibreOffice Viewer za Android podpira besedilne dokumente in enostavne predstavitve. Podpora za preglednice in kompleksnejše predstavitve je še v razvoju in je dodana v osnovni obliki. Uporabnike vabimo, da prenesejo in namestijo aplikacijo. Pri uporabi v poslovne namene priporočamo previdnost.

»Podpora za Android je rezultat sodelovanja med organizacijami in posameznimi avtorji prispevkov,« je izjavil Michael Meeks, podpredsednik Collabora Productivity. »Odprti ekosistem LibreOffice je znova dokazal svojo zmožnost povezovanja različnih skupin, ki so pripravile uporabno programje brez omejitev. Ta izdaja je prva v novem nizu izdaj mobilnih aplikacij.«

Ta mobilna aplikacija izpolnjuje želje številnih uporabnikov, ki dostopajo do datotek ODF na poti, obenem pa z njo lahko ogledujete tudi vrste dokumentov drugih pisarniških paketov.

»Ta izdaja je prva v novem nizu izdaj mobilnih aplikacij,« pravi Bjoern Michaelsen, član Upravnega odbora The Document Foundation. »Posameznike, podjetja in organizacije vabimo, da sodelujejo v odprtem postopku razvoja, tako da se pridružijo skupnosti LibreOffice.«

LibreOffice Viewer (Beta) so ustvarili pri podjetju Collabora Productivity ob velikodušni podpori podjetja SMOOSE, temelji pa na delu skupnosti LibreOffice, podjetij SUSE in Mozilla Corporation ter dodatni kodi, ki so jo prispevali Jacobo Pérez iz podjetja Igalia ter Andrzej Hunt in Iain Billet, udeleženca Google Summer of Code.

O organizaciji The Document Foundation (TDF)
The Document Foundation je neodvisna, samoupravna, meritokratska organizacija, ki temelji na etosu prostega programja in je vzpostavljena v Nemčiji kot neprofitna entiteta. TDF se osredotoča na razvoj LibreOffice – najboljšega prostega pisarniškega paketa vseh časov – ki ga je svetovna skupnost sprejela kot legitimnega naslednika OpenOffice.org, in kot takega ga za namizno produktivnost prevzema vedno večje število javnih uprav, korporacij ter majhnih in srednje velikih podjetij.

TDF je odprta za vse posameznike in organizacije, ki se strinjajo z njenimi temeljnimi vrednotami in ki so pripravljeni prispevati k njenemu delovanju. Konec septembra 2014 je TDF povezovala več kot dvesto članov in več kot tri tisoč prostovoljcev in avtorjev prispevkov z vsega sveta.

O podjetju Collabora Productivity
Podjetje Collabora Productivity ponuja izdelke LibreOffice in svetovanje za poslovna okolja. Je vodilno v prispevkih kode in pri delovanju skupnosti LibreOffice. LibreOffice-from-Collabora je za podjetja prirejen pisarniški paket z dolgoročno podporo na več platformah. Collabora Productivity je del skupine Collabora Ltd., globalnega svetovalnega podjetja za programsko opremo, ki se je specializiralo za ponujanje odprte kode v poslovnem okolju, pri čemer se osredotoča na mobilno in avtomobilsko industrijo ter uporabniško elektroniko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar