torek, 3. julij 2018

Na zadnji lov na hrošče za LibreOffice 6.1!





Uporabniki LibreOffice s celega sveta pomagajo razvijalcem preizkušati nove funkcije in odpravljati hrošče še pred izidom nove izdaje. Po prvem in drugem lovu na hrošče LibreOffice 6.1, ki smo jih izvedli 27. aprila 2018 in 8. maja 2018, z veseljem objavljamo še tretji lov na hrošče, ki se bo dogodil 6. julija – zadnji pred izidom LibreOffice 6.1!

LibreOffice 6.1 bo predvidoma izšel sredi avgusta s številnimi novimi funkcionalnostmi, ki so opisane v slovenskih opombah ob izdaji in to je naša zadnja priložnost, da preizkusimo paket in najdemo težave pred izidom.

Za iskanje, poročanje in klasificiranje hroščev v tretjem lovu na hrošču bomo izvajali prvega kandidata za izdajo LibreOffice 6.1, ki bo na voljo na strežniku predizdaj na sam dan dogodka. Gradnje bodo na voljo za sisteme Linux (DEB in RPM), macOS in Windows.

Mentorji bodo na voljo 6. julija 2018, od 7.00 UTC do 19:00 UTC za vprašanja in pomoč na kanalu IRC: #libreoffice-qa (povezava prek spletnega klepeta) in njegovem mostu Telegram; organizirana bo tudi seansa, posvečena preizkušanju novega sistema spletne pomoči, ki bo na voljo v LibreOffice 6.1 med 14:00 in 16:00 UTC.

Seveda lahko hrošče pomagate loviti tudi druge dni, saj bodo gradnje tega kandidata za izdajo (LibreOffice 6.1.0 RC1) na voljo do konca julija, ko bo na voljo drugi kandidat za izdajo.

Z vašo pomočjo lahko naredimo LibreOffice 6.1 najboljšo izdajo doslej – hvala!

Ni komentarjev:

Objavite komentar