petek, 20. april 2018

Bliža se 27. april: prvi lov na hrošče za LibreOffice 6.1Izid LibreOffice 6.1 je načrtovan sredi avgusta 2018, s številnimi novimi funkcionalnostmi (tiste, ki so že izdelane, so povzete na strani opomb ob izdaji, še veliko več pa jih je v delu).

Da bi poiskali, opisali in presejali hrošče, ekipa jamstva kakovosti (QA) organizira Lov na hrošče za LibreOffice 6.1 v petek, 27. aprila 2018. Podrobnosti najdete na posebni wiki-strani (v angl.).

Da bi našli hrošče čim prej, bodo preizkusi v prvem lovu na hrošče potekali na prvi različici alfa LibreOffice 6.1, ki bo na voljo na strežniku predizdaj na dan dogodka. Gradnje za preizkušanje bodo na voljo za sisteme Linux (DEB in  RPM), macOS ter Windows, poganjate pa jih lahko vzporedno z produkcijsko različico – tako lahko preizkušate brez vplivanja na obstoječo stabilno namestitev.

Ekipa slovenjenja LibreOffice se bo potrudila, da boste imeli na voljo kar se da prevedeno različico, kar bo omogočilo tudi preizkušanje svežih prevodov in njihovih sprememb v vmesniku in pomoči.

Mentorji bodo 27. aprila 2018 na voljo za vprašanja in pomoč od 8AM UTC do 8PM UTC na kanalu IRC: #libreoffice-qa (povezava prek spletnega klepeta) in njegovem mostu Telegram. Seveda lahko hrošče lovite tudi druge dni, saj bodo gradnje te izdaje alfa (LibreOffice 6.1.0 Alpha1) na voljo vse do konca meseca maja.

Tekom dneva bosta potekali posebni seji, ki se bosta osredotočali na implementacijo oz. rezultate natečajev za LibreOffice 6.1: na prvi bomo preizkušali izboljšave ravnanja s slikami med 10AM UTC in 12AM UTC, na drugi pa bomo preizkušali uvozni filter HSQLDB za firebird med 14PM UTC in 16PM UTC.

Pričenja se tudi mesec LibreOffice!

Skozi ves maj bo potekal Mesec LibreOffice, ko bomo avtorje prispevkov projekta nagrajevali s krasnimi nalepkami. Lov na hrošče (ali upor proti hroščem, kakor vam je ljubše) je priložnost tudi za vas, da se vključite v projekt Jamstva kakovosti LibreOffice ter si priborite nalepko v maju – zato se nam pridružite in pomagajte narediti LibreOffice 6.1 najboljšo izdajo doslej! Tukaj si oglejte vse podrobnosti (v angl.).

Ni komentarjev:

Objavite komentar