ponedeljek, 24. julij 2023

LibreOffice 7.5.5 Community je na voljo za prenos

LibreOffice 7.5 banner

Berlin, 20. julija 2023 – LibreOffice 7.5.5, šesta izdaja iz družine izdaj LibreOffice 7.5, najboljšega odprto-kodnega pisarniškega paketa za namizje, ki nastaja s pomočjo prostovoljcev, je zdaj na voljo na naslovu https://sl.libreoffice.org/prenosi/ za sisteme Windows (procesorje Intel/AMD in ARM), macOS (procesorje Apple Silicon in Intel) ter Linux [1].

Glede na skorajšnji izid LibreOffice 7.6 lahko vsi uporabniki pričnejo s posodabljanjem starejših izdaj na LibreOffice 7.5.5, ki ima za seboj daljšo dobo preizkušanja in odpravljanja napak, da je primerna za production environments.

Več izdelkov, ki temeljijo na tehnologiji LibreOffice Technology iz LibreOffice 7.5.5, je na voljo za najbolj priljubljene namizne operacijske sisteme (Windows, macOS, in Chrome OS in Linux), mobilne platforme (Android in iOS) in za oblak. V nekaterih primerih niso poimenovani  LibreOffice, čeprav je osnovna tehnologija enaka.

Za kritična opravila, na katerih temelji poslovanje v organizacijah, TDF močno priporoča družino izdelkov LibreOffice Enterprise, ki so podprta s podjetji iz ekosistema. To zagotavlja številne dodane vrednosti ter druge ugodnosti, kot so sporazumi o ravni storitev (angl. SLA – Service Level Agreement).

Dostopnost LibreOffice 7.5.5 Community

LibreOffice 7.5.5 Community je na voljo za prenos s te strani. Za namestitev na lastniški operacijskih sistemih potrebujete najmanj različice Microsoft Windows 7 SP1 oz. Apple macOS 10.14. Izdelki na osnovi tehnologije LibreOffice za mobilne sisteme Android in iOS so navedeni tukaj.

TDF ne ponuja tehnične podpore uporabnikom, na voljo pa je pomoč prostovoljcev na dopisnih seznamih in na spletišču Ask LibreOffice (v angl.).

Uporabniki LibreOffice, zagovorniki prostega programja in člani skupnosti lahko podprejo organizacijo The Document Foundation z donacijo na tej strani.

[1] Strani zapisnikov sprememb: RC1 in RC2

Ni komentarjev:

Objavite komentar